12.9.2016

Habitare 2016

On taas se aika vuodesta, kun Habitare on koettu, nähty ja ihasteltu. Joka kerta siellä on jotakin mielenkiintoista, uutta ja ihmeellistä. Minulle Habitare on aina sellainen aikuisten Linnanmäki, välillä kiljahtelen riemusta ja yllätyn iloisesti. Ammattilaispäivien hyvä puoli on se, että pääsee näkemään esteettä ja ihmispaljous ei teetä hermostumista. Ja tietenkin on aina kiva tavata tuttuja. Kävijöitä messuilla tänä vuonna reippaasti yli 50.000, kyllä sinne aina muutama tuttukin joukkoon mahtui.

Plastic Livingroom


Lightosastolla  kohtasin Muumin

Taitelija Jukka Rintala maalasi tauluja. Fantastico.

Minulle messut ovat yleistä kiertelyä ja on aina mielenkiintoista kohdata uusia tuulia. En varsinaisesti tee mitään "messusuunnitelmaa," annan virran viedä ja pysähtelen sinne tänne, niin ja ihastelen. Tänä vuonna olin bongannut kaksi mielenkiintoista kohdetta ennakkoon, toinen oli Signals tulevaisuuden trendit, ja Trash Materials Plastic Livingroom osasto. Varsinkin Signals osasto oli erittäin mielenkiintoinen ja upea, siitä teen ihan oman postauksen. Plasticroom oli aika pieni ja silleen vaatimaton, joskin myös hauska ja oivaltava. Kaikki tuotteet oli toteutettu kierrätystavarasta ja siksi juuri mielenkiintoinen.

Kolmiulotteiset sisustuspaneeli...

...uutuudet.

Mutta näkemistä ja kokemista riitti yllinkyllin. Erityisen vaikuttunut olin The Block osastosta. Uusia, nuoria ja nousevia kykyjä esitteli innovatiivisia huonekaluja, valaisimia ja sisustusratkaisuja. On aina mahtavaa nähdä fressiä ja innostunutta osaamista. Jututan mielelläni tekijöitä ja toteuttajia. Kuinka tuote on saanut alkuperänsä ja kuinka prosessi on edennyt. Teen tästäkin vielä tarkemman postauksen erikseen.

Taide tervehti ArtHki hallissa

Taide ilo

ArtHelsinki osasto oli se, joka vei minut tunnelmoimaan, unelmoimaan ja liikuttumaan. Taide on olennainen osa sisustusta ja pieni hulluttelu on aina paikallaan. Kaikki teokset olivat omalla tavallaan koskettavia, enkä voi nostaa yhtä ylitse muiden. Täällä olisi voinut viettää enemmänkin aikaa ja jututtaa ihmisiä.

Puuta ja valoa

Kaunis

Ahead halli oli myös erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus. Kekseliästä ja oivaltavaa suunnittelua. Suunnittelumateriaalinen puu, meille suomalaisille niin rakas ja miks ei, toimii valaisimissa lämpöisesti. Ahead on suomalaisen nykymuotoilun osasto ja sieltä löytyy kaikki mielenkiintoiset uutuudet. Näitä kannataa pitää silmällä.

Showroomin upeita valoja

Valo on myös muotoa


Showroom antia

Kansallisteatterin vanhoja lavastekankaita

Tänä vuonna uutuutena oli Helsinki Design Weekin ja Habitaren kanssa yhteistyössä toteutettu muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma Showroom. Illalla siellä oli oikein kutsuvierastilaisuus ja käytiinkin kuplivat nauttimassa. Tila itsessään oli upeasti toteutettu. Täysin musta, mutta valoilla ja kansallisteatterin vanhoilla lavastekankailla kiehtovasti kasattu kokonaisuus. Showroom oli enemmänkin toimisto ja -julkisentilojen kalusteita, siksi ehkä hieman pettymys. Olin odottanut enemmän jotakin spesiaalia.

Mikrosementtiin on tullut värejä!

Tuoli tämäkin, hmmm...

Kiinnostavia kohteita oli niin paljon, että teen muutaman postauksen. Enihau, messut täyttivät tarkoituksensa ja sisustus on vahva osa elämäämme. Elättelen tässä toiveita, että keväällä pääsen messujen mekkaan eli sinne Milanon multitapahtumaan. Siitäkin lisää myöhemmin.




4 kommenttia:

  1. Pakko sanoa, että en ole yllättynyt, että en tainnut nähdä mitään näistä sun kuvaamista kohteista, vaikka samoilla messuilla kävinkin haahuilemassa :). Jumitin heti sille osastolle, jossa oli oppilastöinä tai muuten nuorten tekijöiden tekemiä taidokkaita puuhuonekaluja, käyttöesineitä ja valaisimia (jäi mieleen erityisesti lentokonevanerista taivutetut kattovalaisimet).
    Olen tässä viime ajat kulkenut niin sumussa (jos jaksan, niin kirjoitan miksi), että en jaksanut innostua edes kuvaamaan. Muutaman räpsyn otin itseäni varten ja sitten kotona katsoin, mitä kameraan oli tallentunut. Ihan vaan tarkistaakseni, olenko enää oma itseni ollenkaan, mutta kyllä niitten kuvien perusteella edelleen olen :). Katotaan, päätyykö niistä mikään minnekään. Kuvista siis. Ihanaa oli nähdä nuorta energiaa ja taitoa taas kerran. Toivon, että pääsevät pitkälle.

    Toivottavasti pääset Milanoon, niin voin sitten täältä käsin vähän niinkuin messuilla mukana..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postaukset jatkuu ja sieltä varmaan löytyy samoja kohteita. Ne puuhuonekalut olivat erittäin mielenkiintoisia ja kauniita. Toivottavasti kävit katsomassa myös tulevaisuuden Signals osaston, se oli mahtava!

      Aina ei jaksa kuvata, eikä kirjoittaa, eikä mitään. Laittele postia, kun jaksat.

      Lähetään Milanoon!

      Poista
  2. Keväällä on tosiaan tiedossa matka Milanon "Salone del Mobile" -messuille sekä Fuori Salone -tapahtumaan, jossa pääsee tutustumaan milanolaisten koteihin ja paikallisten yritysten "varjo-ohjelmiin" Milanon keskustassa. Tavoitteena olisi järjestää vapaa-ehtoisen ohjelman Milanon läheisyydessä olevalle viinitilalle. Matkan pituus on ns. pitkä viikonloppu eli torstai - sunnuntai. Matka tehdään yhteistyössä Lemon Decon, Italian Trade Commissionin, ToolBox -travel marketing & consulting sekä Unique Tour:in kanssa. Syys-lokakuun vaihteessa lisää tietoa matkasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiantuntemusta on siis mukana. Tästä ilmoitellaan myöhemmin ja kaikki kiinnostuneet mukaan vaan.

      Poista

Kiva kun jätit jälkesi!