24.7.2016

Tertin Kartano

Käytiin kotimatkalla Tertin Kartanossa siinä Mikkelin kuppeessa. Niin satoja kertoja tästä ohiajaneena, täytyy tunnustaa, että tämä oli minulle ensimmäinen kerta kartanolla. Mutta ei varmasti viimeinen. En oikein tiedä, miksi en ole paikkaa aikaisemmin löytänyt.

Kauniita yksityiskohtia


Tertti on todella hurmaava, hienosti laitettu ja pidetty matkailijan virkistäytymiskeidas. Kartanon rakennukset ja pihapiiri ovat todella kauniit ja huomaa selvästi, että yksityiskohtia on mietitty ja rakkaudella laitettu. Kiinnitän juuri tämmöisiin asioihin huomiota matkoillani.

Herkkupuodin valaisin

Pihan parkkipaikat olivat aika täynnä ja ensin ajattelin, että hirvittävät ihmismassat tekevät pikaisesta pysähdyksestämme tunnin jonotuksen. Mutta ei, lounaskahvilan puolella oli todella herkullinen seisovapöytä tarjolla ja ruoka tuli siinä samassa. Näppärä ja hyvä palvelu pelasi kassalla, ja sait kuitenkin syödä hyvää, lähellä tuotettua kotimaista ruokaa. Nyt on vaan pakko verrata yleisesti matkalla käytettyä tankkauspaikkaa aabeeceetä. Siellähän ne vasta jonot ovat ja ruoka on sitä maistumatonta mössöä. Miks enää mennä moiseen, jos tarjolla on paljon parempaa?

Raikas

Kartanolla viihtyi pidempäänkin ja olisin mieluusti syönyt myös heidän kartanon ravintolassa, mutta se jäi ajan puutteen vuoksi seuraavaan kertaan. Mutta tarjolla siis kahvilassa kunnon lounas ja ah, ne kaikki ihanat leivonnaiset ja piirakat. Hinnat kohtuulliset ja vielä kerran korostan, että tavalliseksi lounaaksi ruoka oli todella hyvää. Varsinkin jälkkärinä tarjottu yrttisokerikakku, oih.

Sisustustavaraa

Alueelta löytyy myös herkkupuoti, joka oli todella kivasti ja harkiten laitettu. Kartanon omia herkkuja, Italiasta tuotettua tryffeliherkkua ( lähti mukaan pastaa, öljyä ja suolaa ) suosittelen. Jonkun verran sisutustavaraa ja kauniita astioita. Astuttuani sisälle vanhaan hevostalliin, ensimmäinen reaktioni oli Wauh! täältä on pakko ostaa jotakin. Niin oli houkuttelevasti ja kauniisti kaikki esille laitettu.

Vanhassa hevostallissa

Pihapiiristä löytyy myös muotishop. Sitä hieman ihmettelin, minusta se sovi tunnelmaan, mutta ymmärrän toki, että rouville tällainen voi olla kiva tutustumisen kohde kesälomareissulla. Samassa yhteydessä on myös retroshop, joka taas oli oikein kiva kohde ja sieltä mukaan lähti 6 kpl:tta lasisia alkupalalautasia, hintaan kuusi euroa. Ei paha. Valikoima ei ole suuren suuri ja olenkin sitä mieltä, että tätä osastoa voisi laajentaa ja näin tarjota turistille mahtavia "löytö" mahdollisuuksia.

Muotishop

Retroshop

Tertin Kartanosta tuli joka kesäinen käyntikohde. Kartanossa voi kuulemma myös yöpyä ja majoitus on tasokasta laatua. Miks ei, joku kerta voisi olla ihan yökylässäkin. Suosittelen kohtaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!