10.9.2015

HABITARE 2015

Tänä vuonna Habitare oli minulle erilaisesti merkittävä. En niinkään keskittynyt huonekaluihin, enkä isompiin kokonaisuuksiin, vaan katselin ja kiertelin kaikkea enemmänkin uuden yritystoimintani silmin. Jos kaikki menee niin kuin pitää, niin ensi vuonna Lemon Decolla on siellä oma osasto.

Valaisimen hohtoa

Tahtoisin tän
Ammattilaispäivillä on se hyvä etu, että kaiken näkee paremmin, sillä porukkaa ei ole tupa täys. Ja lähes kaikki messuosastot tarjoavat iloisesti ja aktiivisesti omia tuotteita ja palveluja. Minusta se on professionaalia ja mukavaakin. Tullaan niin kuin juttelee ja kerrotaan tuotteista. Siihen varmasti vaikuttaa myös se, että tämä on ensimmäinen messupäivä ja jaksaa vielä seisoa ja höpöttää.

Hauska ja vaikuttava taideteos
Tarjontaa tänä vuonna oli jotenkin vähemmän. Tai sit se tuntui vain sille, kun ei ollut sitä hirveää ruuhkaa. Olisin odottanut jotakin mullistavaa uutuutta, niin kuin joka ikinen vuosi. Trash Design - osasto oli kutistunut pieneen kahvilaan ja se oli valitettavasti jotenkin mitään sanomaton. Olin odottanut siltä enemmän.

Sisutuspaneelit
Oli siellä kivoja uutuuksiakin ja varmasti meille suunnittelijoille erittäinkin hyviä työkaluja. Aika huikea uusi tuttavuus oli kolmiulotteiset ekoloogiset sisustuspaneelit. Toden totta, ei enää seinäpinnoittaminen voisi helpommaksi mennä. Käy kurkkaamassa heidän sivut Mannerlaatta Oy, jos asia kiinnostaa.

MISSONI hehkua

MISSONI kuosia
Minulle tärkeässä roolissa oli tekstiilit ja taulut. Italialaisen Missoni home osaston kodin tekstiilit ja kankaat saivat todellakin sukat pyörimään jalassa. Upeita kuoseja, hehkuvia värejä, juuri sitä, mitä suomalainen sisustussuunnittelu tällä hetkellä kaipaisi. Osaston ystävällinen nainen oli heti samalla aaltopituudella ja puhuttiin yhteistä kieltä. Tuollaisesta tulee vain niin hyvä olo.

Bling Bling

Käperry syliini
Upea osasto oli myös ruotsalaisella S.O.U.L lifestyle tuotemerkillä. Minulle uusi tuttavuus, ja osasto kiinnitti heti huomioni. Upeita mattoja ja taas kerran tekstiilejä. Värimaailma ei just se mun suosikki, mutta erittäin käyttökelpoinen suunnittelussa. Sitä juuri mitä meillä rakastetaan. Tietty rouheus huonekaluissa ja matoissakin sellainen jännä säkkimäinen villaefekti.

Väriä

Paljon väriä
Kyllä kuulkaa värit ovat tulleet jäädäkseen. Sitä seurasin enemmän kuin ilolla. Rohkeampaa kuosien ja värien käyttöä ja juuri ne osastot, missä sitä iloittelua oli, keräsivät ihmisiä eniten ympärilleen. Mietin vain, että kuinka osastoja saisi duunattua niin, että se messumainen fiilis saataisiin jollain tapaa pois. Tarkoitan tällä sitä, että voisi tarjota enemmän elämyksellisyyttä. Eihän se helppoa ole, mutta olisi hauska, jos saisi aikaan sellaisen fiiliksen, että tulisi kuin kotiin tai sellaiseen tilaan missä on tehty erilaisia ratkaisuja ja annettaisiin kuluttajalle vaihtoehtoja perinteiselle sisustamiselle. Rikottaisiin rajoja rohkeasti. Tarjottaisiin vaihtoehtoja.

Hieno hieno idea

Trash
Messut oli taas kerran ammatillisesti antoisat. Sain paljon hyviä koneksuuneja ja tapasin tuttuja. Hitto vie, sitä aina jotenkin innostuu ja tulee hillitön tekemisen halu. Niin paljon oli upeita juttuja ja esteettisenä ihmisenä olin aivan innoissani. Tuskin maltan odottaa ensi vuotta...

4 kommenttia:

  1. Olit löytänyt tosi kivoja uusia ja pieniä yksityiskohtia :-D
    Juu.... sitä aina messujen jälkeen innostuu! Saa mieletöntä latausta ja energiaa ryhtyä taas ihan mihin vain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks messut ole silloin ajanut asiansa, jos ne inspiroi. Hyvä, hyvä.

      Paljon oli kaikkea kivaa ja mie tartun aina upeisiin yksityiskohtiin.

      Poista
  2. Olit kyllä onnistunu valkkaamaan ihan niin just sun näköisiä juttuja näihin kuviin. Ja voin niin kuvitella, kuinka oot uinu messuilla vähän niinku Missoni vedessä :D.

    Mulla jää nää nyt tänä vuonna ajanpuutteen (tai vissiin laiskuuden) takia väliin, mutta ens vuonnahan se on sit ihan pakko tulla katsastaan, mitä oot keksinyt. Huisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli siellä taas paljon ihasteltavaa ja toden totta, oli kiva, kun ei ollut hirvee ryysis. Näki paremmin ja ei ahistanut - eli siis ihan Missonina vedessä ;)

      Ens vuonna tuut sit!

      Poista

Kiva kun jätit jälkesi!