16.12.2014

Ihastuin mä Tallinaan

Tämä oli jo kolmas kerta tänä vuonna, kun piipahdin Tallinnassa. Vallan olen ihastunut kaupunkiin ja sen matkustamisen yksinkertaisuuteen. Helppoa kuin heinänteko. Tallinna ei pettänyt tälläkään kertaa. Nyt kohteena Kumu ja ravintola Noa Kumussa lähinnä ArtDeco-näyttely, joka oli oikein hurmaavaa katsottavaa. Näyttely on suhteellisen laaja ja oli myös antoisaa nähdä kokonaisuudessaan paikallinen Kiasma.





Mentiin yli Tallink Siljalla ja otettiinkin mennen tulle hyttipaikka. Näin käytettiin aika tehokkaasti hyväksi ja otettiin pikku levot. Menomatkalla nautittiin aamiaisbuffet ja allekirjoittaneella meinasi mennä herne nenään. Järkyttävä jono ja en oikein tykkää siitä, kun ruokaa joutuu jonottamaan, pah. Voisiko syynä olla se, että vain yksi buffetlinja oli käytössä sunnuntaimatkustamisen vuoksi(ko.) En tiedä, mut hiukka tylsää. Muutenhan matkat menee loistavasti ja nopsaan. Ylitys kestää sen pari tuntia ja laivalla aika menee nauttien.



Tällä kertaa yövyttiin Tallink Spa&Conference hotellissa aivan sataman tuntumassa. Hotelli on ihan jees, siisti ja asiallinen. Henkilökunta ystävällistä ja palvelu pelasi. Ainut miinus tulee huonoista tyynyistä. Nykyään hotelleissa alkaa jo olla vaihtoehtoja ja yleensä otan ne avosylin vastaan. Tyynyllä on iso vaikutus siihen kuinka yösi vietät.






Hotellin kylpylä on mainitsemisen arvoinen. Niinkin pieneksi paikaksi se on monipuolinen saunoineen ja altaineen. Juuri sellainen kiva, jossa on mukava piipahtaa relaamassa kaiken kiireen keskellä. Spassa nautimme lomilomi-hieronnat, jotka ovat elämys. Jäykät paikat sai kyytiä ja olo oli sen jälkeen vähintäänkin pölmistynyt mutta onnellinen.






Tallinan arkkitehtuuri on upeaa. Kaupunki on kokenut muutamassa vuodessa sellaisen kasvojen kohotuksen, että nuorempaa hirvittäisi. En voi lakata ihmettelemästä kuinka taidokkaasti vanhaa ja uutta yhdistellään. Jo pelkästään tämä on hyvä syy piipahtaa katsomaan kaupunkia. Puhumattakaan vanhan kaupungin menneen ajan hurmasta. Tälläkin kertaa olin matkasta hyvin vaikuttunut. Pieni breikki, iso ilo. Aivan kuin olisi ollut ulkomailla. Ensi kesänä voisin viettää siellä vähän pidemmänkin aikaa.

P:S Teen vielä toisen postauksen ravintolakokemuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!